Klassinen ja urheiluhieronta, raskaushieronta

  

Olen opiskellut Helsingin Vallilassa Hierontakoulu Relaxilla koulutetuksi hierojaksi ja valmistuin vuoden 2016 lopussa erikoistuen urheiluhierojaksi.

Hierontaan hakeudutaan usein vasta silloin, kun lihaskireydet haittaavat normaalielämää aiheuttaen kipua ja liikerajoituksia. Hierontaan kannattaisi hakeutua jo ennen kovia kipuja säännölliseen lihashuoltoon tai hoitamaan vaivaa, joka on tullut yksipuolisesta rasituksesta tai esim. väärästä työergonomiasta. Hieronta sopii hoitona myös erinomaisesti rentoutumiseen.

Klassisen hieronnan otteilla voidaan käydä koko keho läpi hoitamatta erityisesti mitään tiettyä lihasryhmää tavoitteena yleinen rentoutuminen ja lihasten huolto. Urheiluhieronnan otteilla voidaan monipuolisemmin hoitaa kehoon tulleita paikallisia lihasjännityksiä. Tavoitteellisen urheilijan hoito suunnitellaan yhteistyössä huomioiden samalla urheiluun liittyvät harjoituskaudet ja niiden vaikutus annettuihin hoitohin.  Lihaskireydet voivat aiheutua yksipuolisesta harjoittelusta ja vaihdella paljonkin henkilön taustasta riippuen esim.urheilemisesta, instrumentin soittamisesta tai virheellisistä työasennoista.

Koulutukseni lisäksi olen käynyt keväällä 2017 Terhi Elon pitämän raskaushierontakurssin Hoitola Organic Spiritissä. Kurssilla ohjattiin tekemään hierontaa erityisesti äidin ja lapsen hyvinvointia ajatellen sekä raskausaikana että sen jälkeen. Raskauden aikana hoidon huomio kiinnittyy raskaana olevan äidin hyvinvointiin, asentomuutosten tuomiin vaivoihin, sopivaan hieronta-asentoon ja rentoutumiseen. Raskauden jälkeen hieronnan tarkoituksena on poistaa kehosta kireyksiä ja edesauttaa kehon palautumista raskauden ja synnytyksen jälkeen.

Olen käynyt myös Terhi Elon ohjaamana vauvahierontakurssin, mikä antaa valmiudet hieroa alle vuoden, noin 0-8 kk, ikäisiä vauvoja sekä helpottamaan heidän rentoutumistaan, rauhoittumistaan ja untaan sekä mahdollisia vatsavaivoja. Vauvahierontaa voi tehdä vanhemmillekin lapsille, mutta edellytyksenä on, että lapsi pysyy hoidon ajan paikallaan joko hoitopöydällä tai sylissä. Hoito kestää maksimissaan noin puoli tuntia ja se tehdään vauvan ehdoilla. 

 

TARJOAN SEURAAVIA HOITOJA:

-PUOLIVARTALOHIERONTA (n.50-60 min tai 75 min), sisältäen esim. jalkojen, alaselän ja pakaroiden hieronta tai selän ja nhs- alueen hieronnat.

-KOKOVARTALOHIERONTA (n.1h 45 min-2h) sisältäen esim. selkä, nhs -alue, pakarat, jalat ja kädet. Käytän hoidon alussa ja aikana tarpeen mukaan myös lämpötyynyjä hieronnan apuna. 

-HOTSTONE-JA SELKÄHIERONTA (n.60min), selkähierontaa edeltävä lämmittely tehdään kuumakivillä

-NISKAHARTIASEUDUN HIERONTA ja INTIALAINEN PÄÄHIERONTA (n.60min) niskahartiaseudun lisäksi hierotaan päänalue intialaisen päähieronnan otteita hyväksi käyttäen

-RASKAUSHIERONTA (60 min tai 1h 30min), sisältäen esim. alaselkä, pakarat, lantio, nhs-alue tai kokovartalo. Hoidon tavoitteena voi olla kipeytyneiden alueiden hierominen tai hieronta, joka rentouttaa kokonaisvaltaisesti. Hieronta tehdään kylkimakuulla raskaustyynyjä apuna käyttäen niin että  hieronta-asento on asiakkaalle mahdollisimman mukava.

 -VAUVAHIERONTA (n.60 min), sisältäen vauvahierontaa max n. 30 min kerrallaan. Annan pyydettäessä  vanhemmille myös kotihoito-ohjeita.