Kuumakivihieronta

HotStone eli Kuumakivihieronta on verenkiertoa ja kuona-aineiden poistumista tehokkaasti edistävä hoito. Hoito sopii perusterveille ja se on tarkoitettu hyvinvointihoidoksi.

Kuumakivihoidossa käytetään lämmitettyä öljyä ja lämpöä varaavia kiviä, mitkä lämmitetään 50-55 asteisiksi. Kuumakivihieronta lisää aineenvaihduntaa, rentouttaa jäykkiä lihaksia ja koko kehoa. Hoidon aikana ei ole tarkoitus tuntea kipua, vaan nauttia ja rentoutua. Hoidon jälkeen kannattaa juoda runsaasti vettä.

Huomioitavaa on, että hoidon esteenä ovat mm. kuume, tulehdukset,  suonikohjut, verisuonitukokset, sydänsairaudet, sienitulehdus, tarttuvat taudit, avohaavat, vasta tehdyt leikkaukset, korkea tai hyvin matala verenpaine,  heikentynyt tunto raajoissa sekä raskaus. Hieronta voi sairaustapauksissa pahentaa oireita. Myös kivien lämpö saa ihon reagoimaan joillakin aiheuttaen ohimenevää punoitusta tai ihottumaa. Kivet pestään ja desinfioidaan joka käyttökerran jälkeen.

Mikäli olet epävarma hoidon sopivuudesta, tarkista asia ensin lääkäriltä.

Kuumakivihieronta tehdään pääosin kuten kokovartalohieronta hoitopöydällä pyyhkeillä peiteltynä. Hoidon saaja makaa aluksi vatsallaan. Selälle asetetaan pyyhe ja siihen lämmitetyt kivet. Hieronta alkaa alaraajoista. Koko raaja sivellään öljyllä ja hierotaan käsin sekä kivillä. Hoito etenee alaraajoista selkään, hartioihin, käsiin ja niskaan. Hoidon saaja kääntyy ympäri ja hoito aloitetaan taas alaraajoista edeten vatsaan, ylävartaloon, käsiin ja viimein kasvoihin.  Kokovartalon kuumakivihierontahoito kestää noin 90 min.

Olen suorittanut Kuumakivihieronnan kurssin Hoitola Harmonetissa Arja Hartemon opettamana ja saanut opetusta hierontakoulu Relaxissa.

 

http://www.harmonet.fi/

http://www.relaxi.fi/