Ayurvediset hoidot

Intialaiset Ayurvedahierontahoidot ovat energisoivia sekä verenkiertoa ja kuona-aineiden poistumista edistäviä hoitoja. Hieronnan lisäksi hoidetaan samalla kehon Marmapisteitä, mikä avaa kehon energiatukoksia.

Ayurvedaan kuuluu olennaisena osana myös oikea ruokavalio ja 5 elementtiin (maa, ilma, tuli, vesi ja eetteri) perustuvat dosha-tyypitykset, joihin voin antaa  neuvoja. Monelle on tullut Ayurvedasta uusi elämäntapa tervehdyttävine ruokavalioineen ja hoitoineen. Diagnoosien teko on kuitenkin asiaan paremmin vihkiytyneiden hoitajien ja lääkärien tehtävä. Asiantunteva ayurvedalääkäri ja -hoitaja opiskelee alaa useita vuosia voidakseen tehdä ja antaa diagnooseja eri sairauksiin. Pääkaupunkiseudulla Ayurveda-konsultointia tehdään mm. Surya Ayurveda Hyvinvointikeskuksessa. Ayurvedasta löytyy myös hyviä oppaita, joista yksi tutustumisen arvoinen kirja  on ayurvedalääkäri Janseh Vaidyan "Kehon ja mielen ayurveda".

Hoidot sopivat perusterveille ihmisille ja ne on tarkoitettu hyvinvointihoidoiksi. Ayurveda- hieronnat poikkeavat klassisesta ja urheiluhieronnasta, joissa hieronta kohdistuu lihaksiin ja lihasjännitysten poistamiseen. Ayurvedassa ote on kevyempi ja hoidon tarkoituksena on saada kehon nesteet liikkeelle ja energia virtaamaan.

Hoito alkaa kehon virittämisellä sivellen, hieroen tai raajoja venytellen ennen varsinaista hierontaa. Useimmissa hoidoissa käytetyään hoitavia öljyjä. Hoidon tehokkuus perustuukin paitsi kehoa elvyttävään hierontaan myös hoitaviin öljyihin ja yrtteihin.

Huomioitavaa on, että hoidon esteenä ovat mm. kuume, tulehdukset, paikalliset kipukohdat, suonikohjut, verisuonitukokset, sienitulehdus, tarttuvat taudit, avohaavat, vasta tehdyt leikkaukset, korkea tai hyvin matala verenpaine, vaikeat sairaudet.

Mikäli olet epävarma hoidon sopivuudesta, tarkista asia ensin lääkäriltä.

 

AYURVEDAHOIDOT

"AJARA-HOIDOT" käsittävät ayurvedisen hieronnan kasvoille, käsille ja jaloille, kokovartalolle sekä yrttinyyttihieronnan. 

Kokovartalo-, käsi- ja jalkahieronnan yhteydessä käytän joko seesamöljyä tai kaikille dosha-tyypeille sopivaa öljyä. Kasvojen hoidossa käytän Arganöljyä.  Jalka - ja käsihieronnan yhteydessä käytän apuna pronssista Kasamaljaa, joka edistää myrkkyjen poistumista kehosta.

Jalka- ja käsihieronnassa käsitellään samalla marma-pisteteitä, jotka perustuvat intialaiseen refleksologiaan  ja joita painelemalla saadaan energia virtamaan. 

 

KASVOHIERONNAT:

Hoito alkaa kehon virittämisellä  joko sivellen, hieroen tai raajoja venytellen ennen varsinaista hierontaa.

Ajara- Kohottava kasvo- ja päähieronta tehdään hoitavalla öljyllä hoitopöydän päällä. Samalla kun hierotaan kasvot, hoidetaan myös hartioita, olkavarsia, niskan aluetta ja päätä. Ylävartalo on pyyhkeellä peitettynä hoidon aikana. Aluksi käsitellään pää, hierotaan hartiat ja olkavarret sekä niska. Sen jälkeen kasvojen lihaksia aktivoidaan painelemalla pisteitä sekä syväsivellen ja kohottaen kasvoja hieronnalla ja venytyksillä. Kun kasvojen verenkiertoa elvytetään, myös ihon uusiutuminen nopeutuu. Hoito päättyy koko kehon kevyisiin sivelyihin. Hoito kestää noin tunnin.

Ajara- Kasvojen Nuorennushoito ilman öljyä. Hoito tehdään hoitopöydällä vaatteet päällä. Hoito alkaa rentouttavilla liikkeillä, millä valmistellaan kehoa hoitoon. Sen jälkeen kasvojen energiapisteet aktivoidaan. Kun kasvot on alustavasti hierottu, pyritään kasvolihasten jännitystilat laukaisemaan ja tasapainottamaan. Seuraavassa vaiheessa aktivoidaan energian kulku ja nesteiden virtaus kasvoissa. Kun hoito on ohi, raajoja painellaan ja sivellään lopuksi kevyesti.

Käsittelyn nuorentava vaikutus perustuu nesteiden, ravintoaineiden ja kuona-aineiden lisääntyneeseen virtaukseen. Silloin iho uusiutuu nopeammin ja näyttää nuoremmalta. Voin antaa hoidon yhteydessä myös suuntaa-antavia neuvoja erilaisten ayurvedisten öljyjen käyttöön eri dosha-tyypeille  ja kasvojen jumppaohjeita kotihoitoa varten .Parhaimmat tulokset saa useilla hoitokerroilla, vaikka hoidon tuloksia saattaa näkyä jo kertahoidonkin jälkeen. Hoito kestää noin 60-75min.

 

KÄSI - JA JALKAHIERONTA

Hoito alkaa kehon virittämisellä sivellen, hieroen tai raajoja venytellen ennen varsinaista hierontaa.

Ajara käsi- ja jalkahieronta tehdään hoitopöydällä. Käsistä hoidetaan käsivarret, ranteet sekä kämmenselät , kämmenet ja sormet. Jaloista hoidetaan sääret ja pohkeet, nilkat, jalkaterät ja jalkapohjat sekä varpaat. Hoidon ajaksi kannattaa pukeutua lyhythihaiseen paitaan ja asuun, missä voi paljastaa jalat polvesta alaspäin. Käsien hoito kestää noin 30 min ja jalkojen noin 60 min. Hoidossa käytetään sekä öljyä että pronssista Kasamaljaa. Maljan käyttö edesauttaa myrkkyjen poistumista kehosta.

Käsihieronta.Hoito alkaa öljyn levittämisellä käsivarsiin ja käsiin. Kädet hoidetaan vuorotellen. Ensin hoidetaan käsivarsi, sitten edetään ranteeseen, käteen ja lopuksi sormiin. Hoito tehdään sivellen ja hieroen ja käyttäen erilaisia tekniikoita. Sen lisäksi käsitellään Marmapisteet ja kämmenet hierotaan käyttämällä lisäksi Kasamaljaa. Käsien hoito päättyy käden "lataamiseen" ja jatkuu jalkojen hieronnalla.

Jalkahieronta. Hoito alkaa jalkojen öljyämisellä. Sääri, pohje ja akillesjänne hierotaan ja syväsivellään. Hoito jatkuu Marmapisteiden käsittelyllä. Jalkojen hieronta etenee nilkoista jalkapöytään ja sieltä jalkapohjiin ja varpaisiin. Jalkapohjat käsitellään lisäksi Kasamaljalla.Hoito päättyy jalkojen "lataamiseen".

 

KOKOVARTALOHIERONTA

Vartalon hieronta alkaa kehon energiayhteyden avaamisella. Ensin käsitellään istuen pää, niska, hartiat ja selkä. Hoidon saajalla on hoidon aikana pyyhe suojana yllään. Hoidettava siirtyy hoitopöydälle ja keholle levitetään öljy. Hoidettava raaja on hieronnan ajan paljaana ja muu keho on pyyhkeillä peiteltynä. Hoito alkaa vatsalla maaten alaraajoista edeten kohti selkää, käsiä, niskaa ja päätä. Kun kehon osa on hierottu, hoidetaan kunkin osan Marmapisteet. Hieronnan aikana tehdään myös energiayhteyksiä tasapainottavia sivelyitä pitkin kehoa. Kun keho on hoidettu selkäpuolelta, hoidon saaja kääntyy selin makuulle. Hoito alkaa alaraajoista edeten keski- ja ylävartaloon. Kun hieronta on tehty ja Marmapisteet on käsitelty, tasapainotetaan energiayhteydet ja hoidetaan kasvot kevyesti sivellen. Lopuksi koko keho sivellään ja hoito päätetään. Kokovartalohoito kestää noin. 75-90 min ja teen sen pääasiassa naisasiakkaille.

KTS. MYÖS

KUUMAKIVIHIERONTA

Olen suorittanut Ayurveda-hoitajakurssin Diplomin Hoitola Harmonetissa  Arja Hartemon opettamana. Hänen Ajara-kurssisarjansa on kattava koulutus ayurvedan teoriasta sekä hierontahoidoista

 

http://www.harmonet.fi/