Intialainen päähieronta

 

 

Intialainen päähieronta on ikivanha ayurvedinen intialainen hoitomuoto.

Päähierontaa suositellaan tehtäväksi päivittäin, sillä hieronnalla on suuri merkitys kehon aineenvaihdunnan parantamisessa ja kuona-aineiden poistamisessa. Pään ja hartioiden hierominen lisää verenkiertoa ja tehostaa hapen ja ravinteiden kulkua pään alueelle, vahvistaa hiuspohjaa ja nopeuttaa solujen uusiutumista. Hieronta vähentää lihasjäykkyyttä niska- ja hartiaseudun alueella ja rentouttaa vähentäen kipuja ja särkyjä.

Hieronta tehdään hoidettavan istuessa tuolilla vaatteet yllään ja hoito kestää noin tunnin. Hoidon ajaksi kannattaa pukea päälleen mukava asu. Hiuksiin ei kannata hoidon ajaksi laittaa lakkaa tai muita kampausaineita, jos mahdollista.

(Hoito voidaan tehdä myös selinmakuulla ja yhdistää muihin hierontahoitohin.)

Hoito tehdään käyttäen erilaisia tekniikoita mm. hieroen, painellen, hangaten ja sivellen hartioita, yläselkää, olkavarsia, niskaa, korvalehtiä ja pään alueita. Hoidon tarkoituksena on saada hoidettava rentoutumaan ja helpottaa niska-hartiaseudun jännityksiä. Hieronnan ei ole tarkoitus sattua tai tuntua epämiellyttävältä. Hoito sopii erittäin hyvin mm. istumatyötä tekeville ja heille, jotka joutuvat istumaan pitkiä aikoja paikoillaan päätetyötä tehdessään.

Hoito lisää pään ja hartioiden alueen verenkiertoa saaden myös kuona-aineet liikkeelle. Tämän vuoksi on mahdollista, että hieronnan seurauksena joillekin saattaa tulla ohimenevää päänsärkyä. Hoidon jälkeen kannattaa juoda paljon vettä.

Hoito sopii perusterveelle ihmiselle, mutta on sairauksia jotka voivat olla esteenä hieronnan antamiselle:

esim. Kuume, vakava tulehdus, tarttuvat taudit tai ihosairaudet, kivuliaat kystat, syöpä tai muu vakava sairaus, verenpainetauti, laskimotukos tai aivoverenkiertohäiriöt.

Jos lääkäri on kieltänyt klassisen hieronnan, myös intialainen päähieronta on silloin kielletty.

Minulla ei ole hoitoalan ammattitutkintoa enkä tee diagnooseja, joten aina kun olet epävarma hoidon sopivuudesta, tarkistathan asian lääkäriltä.

Olen saanut koulutukseni Intialaiseen päähierontaan Kauneushoitola Kaneliassa Anne Liukkosen opettamana sekä hierontakoulu Relaxissa. 

 

 http://www.kanelia.fi