Reiki-hoito

Reiki on energiahoitoa, missä kanavoidaan käsien kautta energiaa hoidettavan parhaaksi. Hoidon aikana pyritään avaamaan energiatukoksia ja tasapainottamaan joko liiallista tai liian vähäistä energiaa. Terveen kehon energiat ovat tasapainossa, kun taas tukokset aiheuttavat erilaisia sairauksia. Hoidon tarkoituksena on käynnistää kehon oma paranemisprosessi.

Hektinen elämänrytmi, kiivas työtahti ja useasta suunnasta tulevat vaatimukset saavat nykyihmiset helposti stressaantumaan. Reiki sopii hoidoksi kaikille, silloinkin kun hieronta ei käy ja erityisesti heille, jotka tuntevat olonsa uupuneiksi, väsyneiksi ja voimattomiksi. Reiki-hoidon aikana hoidettava voi istua joko tuolilla tai olla makuulla hoitopöydällä. Hoidon aikana hoidettava lepää vaatteet yllään kevyesti peiteltynä ja taustalla voi soida hiljainen musiikki. Hoidon saajalla on silloin lupa vain olla, nauttia ja rauhoittua.

Hoitaja toimii Reikiä antaessaan energiakanavana, eikä siirrä omaa energiaansa tai tunnetilojaan hoidettavaan. Hoidettava vastaanottaa energiaa juuri sen verran kuin hän kykenee ja tarvitsee.

Hoidon aikana kehossa voi tuntua kuumuutta, kylmyyttä, kihelmöintiä ja väristyksiä, kun hän vastaanottaa energiaa. Mieleen voi nousta myös monenlaisia asioita hoidon aikana. Kaikki keskustelut, mitä hoidon aikana käydään, ovat luottamuksellisia.

Hoidon vaikutus ei tunnu aina välittömästi, vaan se voi tuntua kehossa viiveellä vuorokaudenkin ajan. Keho voi reagoida hikoilemalla, palelemalla, tunteita voi nousta pintaan tai voit nähdä erilaisia unia kuin ennen. Aineenvaihdunta vilkastuu ja siksi on hyvä juoda heti hoidon jälkeen runsaasti vettä.

Reikiä annetaan ympäri maailmaa, mutta tekniikat saattavat hieman vaihdella oppisuuntauksista riippuen. Kyseessä on  kaikista uskonnoista riippumaton hoito.

Reiki on kulkenut Japanista Usa:han ja Kanadaan, mistä se on tullut vuonna 1985 Pohjoismaihin ja Suomeen Wanja Twanin mukana.  Suomalaiset Reiki-koulutukset ovat alkaneet sen jälkeen, kun Wanja Twan vihki Aila Norlamon Reiki-opettajaksi vuonna 1986. Aila Norlamo kuvaa omaa elämänpolkuaan ja Reiki-tietään kirjassaan "Elämän oppilapsi", jonka lukemista suosittelen lämpimästi ihan jokaiselle.

Olen oppinut traditionaalisen japanilaisen hoitotavan Usui Reiki Ryoho ry:n kurssilla Kari Pauluksen oppilaana. Perinteinen hoitotapa perustuu Mikao Usuin kehittämään kolmivaiheiseen koulutusjärjestelmään ja niihin liittyviin vihkimyksiin. Ensimmäisellä asteella opetellaan tärkein hoitomuoto eli itsehoito sekä hoidon antaminen toisille. Toisella asteella opetellaan kaukohoidon antaminen ja kolmas aste on opettajakoulutus. 

Olen aloittanut oman  Reiki-polkuni kulkemisen vuonna 2013 ja valmistuin Reiki Masteriksi kesällä 2017. Reiki-tien kulkeminen ja oppien soveltaminen jatkuu loppuelämäni.

 

Olen käynyt vuonna 2013 Reiki 1- ja Reiki 2- kurssit Reiki Sensei Kari Pauluksen opettamana ja vuonna 2015 Hyvinvointiportti Kaneliassa Reiki Master Anne Liukkosen opettamana. Valmistuin Reiki Masteriksi kesällä 2017.

Vaikka Reikin teoria, tekniikka ja käsien asennot opetettaisiin samalla tavalla, jokainen opettaja tuo hoitoon ainutlaatuisuutensa oman osaamisensa ja kokemuksiensa kautta. 

Mikao Usuin 5 periaatetta, joiden avulla

on mahdollista saavuttaa onni ja parantaa sairauksia:

 1. Älä ole vihainen

 2. Älä huolehdi

 3. Ole kiitollinen

 4. Tee työsi

 5. Ole ystävällinen muita ihmisiä kohtaan 

 

 

http://www.usui-reiki-ryoho.fi/

http://www.karipaulus.com/

http://www.kanelia.fi/